MGB Roadster MK1 1965 €16.400

Deze bijzonder fraaie en zeldzame MGB Roadster MKI uit 1965 wordt nu door Garretsen Classics te koop aangeboden. Het betreft een volledig gedocumenteerd exemplaar in de kleur British Racing Green dat in 1965 nieuw in Nederland door de firma Molenaar is geleverd.
Exterieur
De neus van deze MGB Roadster MKI uit 1965 wordt gekenmerkt door een chromen grille met verticale spijlen en chromen voorbumper met rozetten. Het wapenschildvormige insigne toont de kleurencombinatie zwart/rood. De kofferklep van deze wagen uit 1965 draagt de oorspronkelijke typeaanduiding van de Roadster. Deze MGB Roadster MKI uit 1965 is uitgevoerd met fraaie originele chromen wieldeksels. Het chromen bagagerek oogt zeer mooi. Het algehele chroomwerk bevindt zich in een uitstekende staat. De carrosserie, is in het verleden gestript tot kale body. De volledige body is destijds gerestaureerd. Het resultaat is bijzonder fraai en roestvrij. Na de werkzaamheden van de restauratie is de body voorzien van een lakopbouw in het meerlagensysteem. Ook de originele aluminium motorkap is behouden gebleven.

Interieur
Het interieur bevindt zich in een uitstekende staat. De instrumenten en de bedieningscomponenten zijn compleet en origineel. Het stalen dashboard oogt zeer mooi. De bekleding op de portieren en panelen is als nieuw. Daarnaast is deze MGB Roadster MKI voorzien van een klassieke originele autoradio. Deze MGB MKI is voorzien van het originele stuurwiel. De zwart lederen stoelen met witte bies bevinden zich in een uitstekende conditie. De combinatie British Racing Green lakwerk met zwarte lederen stoelen in combinatie met een witte bies is volledig origineel. De softtop is in uitstekende conditie, deze MGB wordt geleverd in combinatie met een half- en een full-tonneau.

Techniek
Deze unieke MGB Roadster MKI uit 1965 is voorzien van de originele 1798cc 4 cilinder motor met 96PK en 4 versnellingen handbak. Een vijfmaal gelagerde krukas, gesloten ontluchtingssysteem. Uiteraard volledig technisch gecontroleerd en voorzien van een complete onderhoudsbeurt. Er zijn diverse facturen van de restauratie aanwezig.

Levering
Deze MGB Roadster MKI kan wereldwijd geleverd worden. Jaarlijks verkopen wij veel klassieke auto’s naar België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië, Italië, Scandinavië en de Verenigde Staten. Wij spreken Nederlands, Engels, Duits en Frans. Wij werken samen met geronommeerde internationale transportbedrijven. We hebben veel ervaring met de internationale verkoop van klassieke auto’s en kunnen het hele traject voor u verzorgen. Veel tevreden klanten zij u voor gegaan. Op aanvraag zijn 100 foto’s en een filmpje beschikbaar, zodat u een goed indruk kan krijgen van deze prachtige auto. De auto is op afspraak te bezichtigen in onze showroom in Deursen-Dennenburg (Nederland, 30 minuten vanaf Eindhoven Airport).

 

Wenst u deze auto te kopen? Vult u dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op over betaalmogelijkheden en verdere afhandeling. Door het invullen van de gevraagde gegevens geeft u toestemming om deze gegevens te gebruiken om contact met u op te nemen. Alleen daarvoor worden deze gebruikt. Wij verwijzen hiervoor naar onze privacy verklaring in het menu.